Melonsallad
En frisk sallad som passar som förrätt eller piggar upp grillmiddagen. Passar även till kallskuret, rökt fisk och kyckling.
4 st
20 min
Ingredienser
- ½ kg vattenmelon
- ½ kg cantaloupemelon
- 1-2 färska rödlökar, skivade
- 1 kruka mynta
- 1 ekologisk citron
- 1 tsk chiliflakes
- 1 msk olivolja
- 1 krm nymald svartpeppar efter smak
Dressing
- 2 kulor labneh-ost (getyoghurt-ost, finns i olja i glasburk i välsorterad butik) eller 50 g fetaost
- 1 dl turkisk lättyoghurt
- ½ tsk honung
Gör så här
- Börja med dressingen. Mixa labneh eller feta med lättyoghurt. Smaka av med honung.
- Skär melonköttet i bitar eller gröp ur med ett kuljärn eller glasskopa och lägg upp på ett fat.
- Blanda med löken och hälften av myntan.
- Riv citronskalet och strössla över.
- Kläm över citronsaften.
- Strö på chiliflakes och resten av myntan samt ringla över oljan.
- Ringla över lite av dressingen och bjud resten till.
- peppra.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept