Melon- och avokadosallad med skinka

Melon- och avokadosallad med skinka

Härlig sommarlunch med vackra färger. Servera med ett gott grovt bröd.

4 st
15 min

Ingredienser

  • ca 600 g Valfri melon, delad och urkärnad
  • 2 st Avokado, delade och urkärnade
  • 1 st Rivet skal och saft av citron, ekologisk
  • 2 msk Olivolja
  • 200 g Körsbärstomater, gärna i olika färger och delade
  • 30 g Rucola
  • 1 kruka Basilika
  • 100 g Tunt skivad lufttorkad skinka
  • 2 msk Hackade pistagemandlar
  • ½ dl Grovriven parmesanost
  • 1 krm Salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Gröp ur melon och avokado och lägg bitarna i en stor skål.
  2. Blanda skal och saft av citronen med olivoljan och vänd i.
  3. Lägg i tomaterna.
  4. Vänd försiktigt i rucola och basilikablad. Salta och peppra lätt.
  5. Vänd i skinkan och servera ur skålen eller lägg upp på ett fat och strö över pistagemandlar och parmesan. Bjud gärna ett grovt bröd till.

Till servering: Grovt bröd

Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza gjord på knäckebröd, med fikon och valnötter bland annat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept