Matjessill med ägg, rödbetor och stekta kavringsmulor

Matjessill på tallrikar.

Perfekt förrätt eller lätt lunchrätt om du kokar lite färskpotatis till. Matjessill är superbra snabbmat som går att variera i det oändliga.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 200 g matjessill
  • 2 hårdkokta ägg, skalade och hackade
  • 1 dl inlagda rödbetor, avrunna och hackade
  • 2 skivor kavring
  • 2 msk hackad gräslök
  • rapsolja till stekning
  • flytande margarin

Gör så här

  1. Häll av och skär matjessillen i bitar om den är hel och fördela på fyra tallrikar.
  2. Strö på ägg och rödbetor.
  3. Smula kavringen och stek den krispig i lite olja i en stekpanna.
  4. Garnera med kavringsmulor och gräslök.
  5. Torka ur pannan och fräs margarinet tills det får lite färg.
  6. Ringla margarinet över.

Rödbetor innehåller rikligt med fibrer och nitrat som sannolikt kan förbättra den fysiska prestationsförmågan. Rödbetans färgämnen har en kraftig antioxidant effekt.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept