Matjessill i glasburk

Det ser fint ut att servera majtessillen i små burkar.
4 st
15 min
Ingredienser
- 1 burk hela matjesfiléer (200 g), skurna i strimlor
- 12 små färskpotatisar, kokta
- 8 rädisor, i skivor
- 1 ägg, kokt, skalat och skuret i klyftor
- 4 msk mini fraiche, 5%
- dillkvistar eller gräslök
Dessutom
- 4 små glasburkar, som rymmer ca 2 dl
Gör så här
- Dela eventuellt potatisarna och fördela dem i burkarna.
- Lägg över matjessillen, rädisorna och äggklyftorna.
- Toppa med lite mini fraiche och dill eller gräslök vid servering.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept