Ingredienser
- 4 portioner fullkornsris eller gryn, exempelvis matvete, hel dinkel eller fullkornsbulgur
- 1 knippe (250 g) sparris
- 5 små knipplökar, gula eller röda
- 2 gemsallatshuvuden
- 1 stor paprika
- 1 förpackning (250 g) halloumi
- 1 tsk flingsalt med jod
- olja till grillning
- svartpeppar
Till servering
Gör så här
- Tillaga ris eller gryn enligt anvisning på paketet.
- Skär bort den nedersta torra biten på sparrisen och släng den.
- Låt blasten sitta kvar och dela lökarna på längden.
- Skär gemsallatshuvuden i kvartar på längden och låt rotfästet sitta kvar så de håller ihop.
- Pensla grönsakerna lätt med olja och grilla dem hastigt utan att de bränns. Lättast är det i en grillkorg.
- Skär halloumin i skivor och pensla med lite olja.
- Grilla dem hastigt på båda sidor.
- Lägg riset eller grynen på ett stort serveringsfat. Arrangera grönsakerna och toppa med den grillade halloumin. Strö på lite flingsalt och peppar.
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
- Skeda över lite dressing och servera resten till.
Servera gärna med ett grovt bröd till.