Matig sallad med grillade grönsaker och halloumi

Sallad med grillade grönsaker och halloumi serverade på en plåt

Perfekt som sommarmat på sommarens säsongsgrönsaker som läggs på grillen tillsammans med halloumi.

4 st
60 min

Ingredienser

  • 4 portioner fullkornsris eller gryn, exempelvis matvete, hel dinkel eller fullkornsbulgur
  • 1 knippe (250 g) sparris
  • 5 små knipplökar, gula eller röda
  • 2 gemsallatshuvuden
  • 1 stor paprika
  • 1 förpackning (250 g) halloumi
  • 1 tsk flingsalt med jod
  • olja till grillning
  • svartpeppar

Till servering

  • grovt bröd

Gör så här

  1. Tillaga ris eller gryn enligt anvisning på paketet.
  2. Skär bort den nedersta torra biten på sparrisen och släng den.
  3. Låt blasten sitta kvar och dela lökarna på längden.
  4. Skär gemsallatshuvuden i kvartar på längden och låt rotfästet sitta kvar så de håller ihop.
  5. Pensla grönsakerna lätt med olja och grilla dem hastigt utan att de bränns. Lättast är det i en grillkorg.
  6. Skär halloumin i skivor och pensla med lite olja.
  7. Grilla dem hastigt på båda sidor.
  8. Lägg riset eller grynen på ett stort serveringsfat. Arrangera grönsakerna och toppa med den grillade halloumin. Strö på lite flingsalt och peppar.
  9. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  10. Skeda över lite dressing och servera resten till.

Servera gärna med ett grovt bröd till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept