Matig äggröra med grönkål och brysselkål

Äggröra med grönkål och brysselkål i en skål.

Perfekt brunchmat av julresterna. Bjud ett gott bröd och gärna sallad till.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 50 g färsk grönkål, mittsträng borttagen och bladen finstrimlade
  • 10 kokta brysselkålshuvuden, finstrimlade
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
  • raps- eller olivolja till stekning
  • 8 ägg
  • 2 dl lättmjölk eller vegetabiliskt alternativ
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • grönsallad och rostat grovt bröd

Gör så här

  1. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek grönkål, brysselkål och vitlök ett par minuter utan att det tar färg.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk med salt och peppar och häll det i pannan.
  3. Sänk värmen och låt äggröran stelna sakta, men den ska ändå vara krämig. Rör runt så gott som hela tiden.
  4. Servera med en grönsallad och rostat grovt bröd.
  5. Avsluta gärna med en frukt.

Tips! Har du kalkonstek eller julskinka över kan du servera med det eller tärna och lägga i äggröran.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept