Matig äggröra med grönkål och brysselkål
Perfekt brunchmat av julresterna. Bjud ett gott bröd och gärna sallad till.
4 st
15 min
Ingredienser
- 50 g färsk grönkål, mittsträng borttagen och bladen finstrimlade
- 10 kokta brysselkålshuvuden, finstrimlade
- 1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
- raps- eller olivolja till stekning
- 8 ägg
- 2 dl lättmjölk eller vegetabiliskt alternativ
- 2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
- grönsallad och rostat grovt bröd
Gör så här
- Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek grönkål, brysselkål och vitlök ett par minuter utan att det tar färg.
- Vispa ihop ägg och mjölk med salt och peppar och häll det i pannan.
- Sänk värmen och låt äggröran stelna sakta, men den ska ändå vara krämig. Rör runt så gott som hela tiden.
- Servera med en grönsallad och rostat grovt bröd.
- Avsluta gärna med en frukt.
Tips! Har du kalkonstek eller julskinka över kan du servera med det eller tärna och lägga i äggröran.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept