Matig äggröra med grönkål och brysselkål

Äggröra med grönkål och brysselkål i en skål.

Perfekt brunchmat av julresterna. Bjud ett gott bröd och gärna sallad till.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 50 g färsk grönkål, mittsträng borttagen och bladen finstrimlade
  • 10 kokta brysselkålshuvuden, finstrimlade
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
  • raps- eller olivolja till stekning
  • 8 ägg
  • 2 dl lättmjölk eller vegetabiliskt alternativ
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • grönsallad och rostat grovt bröd

Gör så här

  1. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek grönkål, brysselkål och vitlök ett par minuter utan att det tar färg.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk med salt och peppar och häll det i pannan.
  3. Sänk värmen och låt äggröran stelna sakta, men den ska ändå vara krämig. Rör runt så gott som hela tiden.
  4. Servera med en grönsallad och rostat grovt bröd.
  5. Avsluta gärna med en frukt.

Tips! Har du kalkonstek eller julskinka över kan du servera med det eller tärna och lägga i äggröran.

Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept