Marängtoppad fruktsallad
Supergod och lättlagad dessert. Du kan använda vilka frukter och bär du vill. Se till att ha värmetåliga glas bara.
4 st
15 min
Ingredienser
- 100 g jordgubbar, delade
- 100 g hallon
- 100 g blåbär
- 2 kiwifrukter, skalade och skivade
- 2 msk flytande honung
Maräng
- 3 äggvitor
- 1 ½ dl strösocker
- 2 krm ättiksprit (12%), vitvinsvinäger eller citronsaft
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader, övervärme.
- Blanda bär och frukt med honung.
- Fördela det i fyra värmetåliga glas.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp i en absolut ren bunke.
- Tillsätt socker och ättika och fortsätt vispa tills det blir blankt och styvt.
- Klicka marängen över frukten och gratinera snabbt i mitten av ugnen så marängen får lite färg, cirka 3-4 minuter. Obs! Det bränns lätt, så passa.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept