Marängtoppad fruktsallad

Marängtoppad fruktsallad

Supergod och lättlagad dessert. Du kan använda vilka frukter och bär du vill. Se till att ha värmetåliga glas bara.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 100 g jordgubbar, delade
  • 100 g hallon
  • 100 g blåbär
  • 2 kiwifrukter, skalade och skivade
  • 2 msk flytande honung

Maräng

  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 krm ättiksprit (12%), vitvinsvinäger eller citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, övervärme.
  2. Blanda bär och frukt med honung.
  3. Fördela det i fyra värmetåliga glas.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp i en absolut ren bunke.
  5. Tillsätt socker och ättika och fortsätt vispa tills det blir blankt och styvt.
  6. Klicka marängen över frukten och gratinera snabbt i mitten av ugnen så marängen får lite färg, cirka 3-4 minuter. Obs! Det bränns lätt, så passa.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept