Marängtoppad fruktsallad

Marängtoppad fruktsallad

Supergod och lättlagad dessert. Du kan använda vilka frukter och bär du vill. Se till att ha värmetåliga glas bara.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 100 g jordgubbar, delade
  • 100 g hallon
  • 100 g blåbär
  • 2 kiwifrukter, skalade och skivade
  • 2 msk flytande honung

Maräng

  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 krm ättiksprit (12%), vitvinsvinäger eller citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, övervärme.
  2. Blanda bär och frukt med honung.
  3. Fördela det i fyra värmetåliga glas.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp i en absolut ren bunke.
  5. Tillsätt socker och ättika och fortsätt vispa tills det blir blankt och styvt.
  6. Klicka marängen över frukten och gratinera snabbt i mitten av ugnen så marängen får lite färg, cirka 3-4 minuter. Obs! Det bränns lätt, så passa.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza gjord på knäckebröd, med fikon och valnötter bland annat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept