Majssoppa
Len och härlig soppa som kan inleda en middag eller serveras som lättare rätt.
4 st
25 min
Ingredienser
- ½ gul lök, skalad och hackad
- 1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
- 1 medelstor potatis, skalad och fint tärnad
- 1 burk (osockrad) majs, (340 g)
- 5 dl ekologisk grönsaksbuljong
- chiliflakes
- olivolja till stekning
- 1/2 tsk salt och nymald svartpeppar
Till servering
- 2 avokado, delade, urkärnade i bitar
- ½ kruka koriander, alt bladpersilja, hackad
- tabasco eller chiliflakes
Gör så här
- Hetta upp lite olja i en stor gryta och fräs lök, vitlök och potatis utan att det tar färg.
- Häll av majsen och lägg i den samt häll på buljongen och låt sjuda sakta med lock cirka 10-12 minuter.
- Mixa slätt med stavmixer direkt i kastrullen eller i mixer. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
- Toppa soppan med avokado och koriander. Droppa gärna på lite olivolja och tabasco eller chiliflakes vid servering.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept