Macka med kalkon och äppel-pepparrotskesella

Macka med kalkon och äppel-pepparrotskesella

En riktig matig macka du kan äta som mellanmål eller kanske två som lunch. Kesellaröran kan du spara och använda på fler mackor eller till stekt fisk till exempel. Du kan byta ut kalkonen mot rökt lax om du vill.

1 st
10 min

Ingredienser

  • 1-2 grova brödskivor
  • 1 litet äpple, urkärnat och finhackat
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 1 burk kesella, 10 %
  • 1-2 nävar machesallat, salladsskott eller strimlade sallatsbladblad
  • 1-2 skivor rökt kalkon
  • 1-2 tomater, skivade
  • Nymald svartpeppar
  • Smörgåskrasse

Gör så här

  1. Rosta brödet.
  2. Blanda äpple, pepparrot och kesella i en skål. Peppra lätt.
  3. Bred lite av röran på brödet och lägg på sallaten.
  4. Lägg på kalkon och tomatskivor, peppra och toppa med lite smörgåskrasse.
  5. En frukt är gott till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept