Ljummen spenatsallad med vita bönor och musslor
God och snabblagad ljummen sallad. Servera gärna med gott bröd, till exempel vitlöksbröd.
4 st
20 min
Ingredienser
- 1 gul lök, skalad och hackad
- 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
- 1 röd paprika, urkärnad och hackad
- 1 förpackning stora vita bönor (ca 400 g), sköljda och avrunna
- 200 g babyspenat
- Oliv- eller rapsolja till stekning
- 2 burkar musslor (à 225 g), avrunna
- ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
- Bröd, gärna vitlöksbröd
- Citronklyftor
Gör så här
- Hetta upp lite olja i en stor vid panna och stek lök, vitlök och paprika utan att det tar färg.
- Häll i bönonorna och låt de bli varma.
- Vänd i spenaten, lite i taget och låt den mjukna.
- Tillsätt musslorna.
- Salta och peppra.
- Servera med ett gott bröd och citronklyftor.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept