Ljummen spenatsallad med vita bönor och musslor

Spenatsallad på tallrikar.

God och snabblagad ljummen sallad. Servera gärna med gott bröd, till exempel vitlöksbröd.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 röd paprika, urkärnad och hackad
  • 1 förpackning stora vita bönor (ca 400 g), sköljda och avrunna
  • 200 g babyspenat
  • Oliv- eller rapsolja till stekning
  • 2 burkar musslor (à 225 g), avrunna
  • ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • Bröd, gärna vitlöksbröd
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Hetta upp lite olja i en stor vid panna och stek lök, vitlök och paprika utan att det tar färg.
  2. Häll i bönonorna och låt de bli varma.
  3. Vänd i spenaten, lite i taget och låt den mjukna.
  4. Tillsätt musslorna.
  5. Salta och peppra.
  6. Servera med ett gott bröd och citronklyftor.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept