Lingonsill
Gott med lingon till sillen. Det ger en lätt sötma och ser vackert ut. Receptet kan dubblas.
4 st
20 min
Ingredienser
- 1 burk inläggningssill (420 g)
- 1 ½ dl vatten
- ½ dl ättikssprit, 12%
- 1 ½ dl strösocker
- 1 tsk hela vitpepparkorn
- 1 tsk hela kryddnejlikor
- 1 tsk hel kryddpeppar
- 2 lagerblad
- 1 rödlök, skalad och skivad
- 1 dl frysta lingon
Gör så här
- Häll vatten, ättikssprit och socker i en kastrull.
- Stöt kryddorna mycket lätt i mortel och tillsätt dem tillsammans med lagerblad.
- Låt lagen koka 3-4 minuter tills sockret löser sig. Låt kallna.
- Häll av och skölj sillfiléerna och skär dem i mindre bitar.
- Varva lök och lingon med sillen i en fin burk och häll den kalla lagen över. Låt stå övertäckt i kylen i 1-2 dygn.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept