Lingonsill

Lingonsill i en burk.

Gott med lingon till sillen. Det ger en lätt sötma och ser vackert ut. Receptet kan dubblas.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill (420 g)
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ dl ättikssprit, 12%
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk hela vitpepparkorn
  • 1 tsk hela kryddnejlikor
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • 2 lagerblad
  • 1 rödlök, skalad och skivad
  • 1 dl frysta lingon

Gör så här

  1. Häll vatten, ättikssprit och socker i en kastrull.
  2. Stöt kryddorna mycket lätt i mortel och tillsätt dem tillsammans med lagerblad.
  3. Låt lagen koka 3-4 minuter tills sockret löser sig. Låt kallna.
  4. Häll av och skölj sillfiléerna och skär dem i mindre bitar.
  5. Varva lök och lingon med sillen i en fin burk och häll den kalla lagen över. Låt stå övertäckt i kylen i 1-2 dygn.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza gjord på knäckebröd, med fikon och valnötter bland annat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept