Lime-mandelkaka
Underbar kaka med potatis i som gör den extra saftig.
12 st
60 min
Ingredienser
- 100 g sötmandel
- 1 dl solrosolja
- 2 dl strösocker
- 3 medelstora potatisar (250 g), kokta, kalla och skalade
- 3 ägg
- 2 ekologiska limefrukter, rivet skal och saft
- olja och ströbröd till formen
Till dekoration
- florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör mandeln i en matberedare till ett fint mjöl.
- Vispa ihop solrosolja och den mixade mandeln i en bunke.
- Blanda i sockret.
- Mosa potatisen och tillsätt den och blanda väl.
- Vispa ihop äggen och tillsätt lite i taget medan du rör in det i smeten.
- Tillsätt limeskal- och saft. Häll smeten i en oljad och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda cirka 45 minuter i mitten av ugnen. Känn med sticka så att kakan känns torr när du sticker i den.
- Låt kakan svalna.
- Dekorera med florsocker.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept