Lime-mandelkaka

Lime- mandelkaka på ett serveringsfat.

Underbar kaka med potatis i som gör den extra saftig.

12 st
60 min

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 1 dl solrosolja
  • 2 dl strösocker
  • 3 medelstora potatisar (250 g), kokta, kalla och skalade
  • 3 ägg
  • 2 ekologiska limefrukter, rivet skal och saft
  • olja och ströbröd till formen

Till dekoration

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör mandeln i en matberedare till ett fint mjöl.
  3. Vispa ihop solrosolja och den mixade mandeln i en bunke.
  4. Blanda i sockret.
  5. Mosa potatisen och tillsätt den och blanda väl.
  6. Vispa ihop äggen och tillsätt lite i taget medan du rör in det i smeten.
  7. Tillsätt limeskal- och saft. Häll smeten i en oljad och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  8. Grädda cirka 45 minuter i mitten av ugnen. Känn med sticka så att kakan känns torr när du sticker i den.
  9. Låt kakan svalna.
  10. Dekorera med florsocker.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept