Laxpudding med dillpesto

Laxpudding med dillpesto

Klassisk laxpudding i ny tappning med dillpesto istället för skirat smör. Smart allt-i-ett-rätt!

4 st
60 min

Ingredienser

  • 700 g kokt skalad potatis, i skivor
  • 1 stor gul lök, skalad och skivad
  • 200 g kallrökt lax, strimlad
  • 4 ägg
  • 3 dl mellanmjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar

Dillpesto

  • 20 g dill
  • ½ dl sötmandel
  • ½ dl finriven parmesan
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl vatten

Till servering

  • grönsallad med gröna grönsaker, t ex gröna bönor, broccoli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnssäker form med lite olja.
  3. Varva potatis, lök och lax. Strö lite salt och peppra väl mellan varven.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
  5. Häll det över och grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter tills det fått lite färg.
  6. Mixa ingredienserna till dillpeston och servera till.
  7. Bjud sallad till.

Lax innehåller höga halter av omega 3-fettsyror som behövs för hjärnans funktion och för hjärt-kärlsystemet. Lax är också en viktig D-vitaminkälla.

Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept