Laxpudding med dillpesto
Klassisk laxpudding i ny tappning med dillpesto istället för skirat smör. Smart allt-i-ett-rätt!
Ingredienser
- 700 g kokt skalad potatis, i skivor
- 1 stor gul lök, skalad och skivad
- 200 g kallrökt lax, strimlad
- 4 ägg
- 3 dl mellanmjölk
- ½ tsk salt
- ½ tsk nymald svartpeppar
Dillpesto
- 20 g dill
- ½ dl sötmandel
- ½ dl finriven parmesan
- 1 dl olivolja
- ½ dl vatten
Till servering
- grönsallad med gröna grönsaker, t ex gröna bönor, broccoli
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en ugnssäker form med lite olja.
- Varva potatis, lök och lax. Strö lite salt och peppra väl mellan varven.
- Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
- Häll det över och grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter tills det fått lite färg.
- Mixa ingredienserna till dillpeston och servera till.
- Bjud sallad till.
Lax innehåller höga halter av omega 3-fettsyror som behövs för hjärnans funktion och för hjärt-kärlsystemet. Lax är också en viktig D-vitaminkälla.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept