Lax och spenat i paket

Lax och spenat i paket

Smart och gott sätt att snabbt fixa en god, snabb och hälsosam fiskmiddag. Bjud massor med gröna grönsaker till.

4 st
35 min

Ingredienser

  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 1 förp fryst men tinad bladspenat, (450 g)
  • 2 hårdkokta ägg, skalade och hackade
  • 2 krm riven muskot
  • 400 g kallrökt lax (ca 12 skivor)
  • olivolja till stekning
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • klyftpotatis eller råris samt gröna grönsaker, t ex brysselkål, kokt broccoli, gröna bönor, ärtor

Dessutom

  • 4 ark bakplåtspapper

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Fräs löken i lite olja i en stekpanna så den blir mjuk men inte bränd.
  3. Krama ur spenaten ordentligt.
  4. Blöt bakplåtspappret i vatten, vrid ur och skrynkla det. Då blir det mer lätthanterligt.
  5. Vik pappret dubbelt. Lägg spenat i mitten på halva pappret, sedan löken och ägget. Krydda med muskot, salt och peppar.
  6. Lägg laxen runt om varje hög av spenat, lök och ägg. Vik över pappret och rulla in/tvinna kanten tight runt om.
  7. Lägg paketen på en plåt och ställ in mitt i ugnen i 10 min.
  8. Bjud gärna klyftpotatis eller råris till men framför allt en stor hög med härliga gröna grönsaker.

Lax innehåller höga halter av omega 3-fettsyror som behövs för hjärnans funktion och för hjärt-kärlsystemet. Lax är också en viktig D-vitaminkälla.

Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept