Lax och spenat i paket

Lax och spenat i paket

Smart och gott sätt att snabbt fixa en god, snabb och hälsosam fiskmiddag. Bjud massor med gröna grönsaker till.

4 st
35 min

Ingredienser

  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 1 förp fryst men tinad bladspenat, (450 g)
  • 2 hårdkokta ägg, skalade och hackade
  • 2 krm riven muskot
  • 400 g kallrökt lax (ca 12 skivor)
  • olivolja till stekning
  • 1 krm lite salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • klyftpotatis eller råris samt gröna grönsaker, t ex brysselkål, kokt broccoli, gröna bönor, ärtor

Dessutom

  • 4 ark bakplåtspapper

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Fräs löken i lite olja i en stekpanna så den blir mjuk men inte bränd.
  3. Krama ur spenaten ordentligt.
  4. Blöt bakplåtspappret i vatten, vrid ur och skrynkla det. Då blir det mer lätthanterligt.
  5. Vik pappret dubbelt. Lägg spenat i mitten på halva pappret, sedan löken och ägget. Krydda med muskot, salt och peppar.
  6. Lägg laxen runt om varje hög av spenat, lök och ägg. Vik över pappret och rulla in/tvinna kanten tight runt om.
  7. Lägg paketen på en plåt och ställ in mitt i ugnen i 10 min.
  8. Bjud gärna klyftpotatis eller råris till men framför allt en stor hög med härliga gröna grönsaker.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept

Är salt så gott som vi tror?

Vi bad Markiz Tainton att ta sig ut på stan för att ta tempen på svenska folket och deras saltintag. Tänker vi på hur mycket salt vi äter? Och hur minskar man sitt saltintag?

Ge oss salternativ!