Lax med pekannötstäcke

Lax med pekannötstäcke

Knaprigt täcke med nötig smak är perfekt till lax. Du kan även använda valnötter om du inte får tag på pekannötter.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 700-800 g färsk urbenad laxfilé med skinn, gärna mittbit
  • 100 g pekannötter, grovhackade
  • 3 msk majonnäs, hemgjord eller färdigköpt amerikansk typ
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1/2 tsk salt och nymald svartpeppar
  • olivolja till formen

Till servering

  • gröna grönsaker och grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda nötterna med majonnäs och parmesan. Salta och peppra fisken och lägg den med skinnsidan ner i en lätt oljad ugnsform.
  3. Bred nöttäcket över laxen och baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
  4. Höj värmen till 225 grader och låt nöttäcket få lite färg någon minut om det inte redan fått det.
  5. Servera med mycket tillagade grönsaker och grönsallad.

Lax innehåller höga halter av omega 3-fettsyror som behövs för hjärnans funktion och för hjärt-kärlsystemet. Lax är också en viktig D-vitaminkälla.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept