Lättsockrad äppelkräm

Lättsockrad äppelkräm

God varm eller kall med keso, mjölk eller vegetabiliskt alternativ till. Ät som mellanmål eller som frukost med en macka till.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 6 äpplen, skalade och grovt tärnade (ca 900 g)
  • 3-4 msk strösocker
  • 1 ½ tsk mald kanel
  • 2-3 dl vatten
  • Ev 1 kanelstång
  • 1 ½ msk potatismjöl

Till servering

  • Keso, mjölk eller osötad havre-, mandel- eller sojadryck
  • Ev fullkornsskorpor

Gör så här

  1. Lägg de tärnade äpplena i en kastrull med socker, kanel och vatten. Lägg gärna i en kanelstång.
  2. Sjud på svag värme tills äpplena mjuknar, cirka 10 minuter. Rör då och då.
  3. Späd med mer vätska om det blir för torrt.
  4. Rör ut potatismjölet i ett par matskedar kallt vatten och vispa ner det i kastrullen. Låt krämen hastigt koka upp och ta den sedan av värmen.
  5. Servera varm eller kall med förslagen ovan.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept