Kycklingtacos med mango-avokadosalsa

Kycklingtacos på en skärbräda.

Friskt och gott med mango-avokadosalsa till tacos med kyckling.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, gärna tunt skivade
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 lime, delad
  • 1 msk ljus soja
  • Olivolja till stekning
  • Nymalen svartpeppar

Mango- avokadosalsa

  • 1 mango, skalad, urkärnad och tärnad
  • 1 stor avokado, skalad, urkärnad och tärnad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 stor chilifrukt, delad, urkärnad och finhackad
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 saft av lime
  • ½ krm salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • 8 mjuka små tortillabröd
  • 2 gemsallad, strimlade
  • 1 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
  • 1 lime, delad

Gör så här

  1. Strimla kycklingen tvärs över och lägg i en skål. Det går snabbt om du redan köpt tunt skurna filéer.
  2. Blanda spiskummin, koriander och salt och blanda väl med kycklingen. Peppra ordentligt.
  3. Hetta upp lite olja i en stor panna och stek kycklingen först på hög värme så den får lite färg och sedan på medelvärme cirka 5 minuter.
  4. Pressa i lime och häll i sojan.
  5. Servera i varma tortillabröd med, salsan, gemsallad och en liten klick gräddfil eller turkisk yoghurt på toppen. Pressa över limesaft.
  6. Mango- avokadosalsa: Blanda mango, avokado, salladslök, chili, koriander och limesaft i en skål.
  7. Smaka av med salt och peppar.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept