Kycklingtacos med mango-avokadosalsa
Friskt och gott med mango-avokadosalsa till tacos med kyckling.
4 st
45 min
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer, gärna tunt skivade
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tsk malen koriander
- 1 lime, delad
- 1 msk ljus soja
- Olivolja till stekning
- Nymalen svartpeppar
Mango- avokadosalsa
- 1 mango, skalad, urkärnad och tärnad
- 1 stor avokado, skalad, urkärnad och tärnad
- 2 salladslökar, strimlade
- 1 stor chilifrukt, delad, urkärnad och finhackad
- 2 msk hackad färsk koriander
- 1 saft av lime
- ½ krm lite salt och nymald svartpeppar
Till servering
- 8 mjuka små tortillabröd
- 2 gemsallad, strimlade
- 1 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
- 1 lime, delad
Gör så här
- Strimla kycklingen tvärs över och lägg i en skål. Det går snabbt om du redan köpt tunt skurna filéer.
- Blanda spiskummin, koriander och salt och blanda väl med kycklingen. Peppra ordentligt.
- Hetta upp lite olja i en stor panna och stek kycklingen först på hög värme så den får lite färg och sedan på medelvärme cirka 5 minuter.
- Pressa i lime och häll i sojan.
- Servera i varma tortillabröd med, salsan, gemsallad och en liten klick gräddfil eller turkisk yoghurt på toppen. Pressa över limesaft.
- Mango- avokadosalsa: Blanda mango, avokado, salladslök, chili, koriander och limesaft i en skål.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept