Kycklingköttbullar i vita bönor

kycklingköttbullar i en stekpanna.

Underbar familjerätt som man står sig på länge. Här är köttfärsen utbytt till kycklingfärs.

4 st
90 min

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 6 msk ströbröd
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 äggula
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Raps- eller olivolja till stekning

Vita bönor i tomatsås

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 förpackningar á 400 gr finkrossade tomater
  • 1 burk kokta stora vita bönor (400 g), sköljda
  • 1 stor ekologisk citron, finrivet skal
  • 1 påse á 65 g babyspenat
  • 1 tsk salt
  • Nymald svartpeppar

Till servering

  • 1 msk finriven parmesan
  • Grönsallad

Gör så här

  1. Rör samman ströbröd, potatismjöl och mjölk i en bunke och låt det svälla cirka 5 minuter.
  2. Rör i äggulan.
  3. Tillsätt lök, timjan, salt och peppar.
  4. Lägg i färsen och blanda väl. Ställ i kylen cirka ½ timme.
  5. Ta fram en liten skål med kallt vatten som du doppar händerna i. Ta även fram en sköljd skärbräda att lägga köttbullarna på när du rullat dem.
  6. Doppa händerna i vattnet och rulla köttbullar och lägg dem på skärbrädan allt efter som.
  7. Stek dem runt om i olja i en stekpanna tills de blir gyllene och genomstekta. Lägg upp på ett fat och låt vila medan du gör bönorna.
  8. Vita bönor i tomatsås: Stek lök och vitlök försiktigt i lite olja i en gryta eller djup panna.
  9. Häll i tomaterna och bönorna och tillsätt citronskal.
  10. Låt det sjuda utan lock cirka 5 minuter.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Vänd i spenatbladen och låt de mjukna.
  13. Toppa med kycklingbullarna och låt allt bli varmt.
  14. Servera med lite parmesanost på toppen och en grönsallad till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept