Kycklingfiléer med färsk mango chutney

Kycklingfilé och mango chutney i en skål.

En snabbrätt som smakar friskt och fräscht av den färska mangon.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 4 majskycklingfiléer med skinn
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk salt och nymald svartpeppar

Mango chutney

  • 1 stor väl mogen mango, skalad, urkärnad, i bitar
  • ½ rödlök, skalad och skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
  • 2 stjärnanis
  • 1 krm chiliflagor
  • 3 msk flytande honung
  • 2 msk äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn kycklingen runt om i lite olja så den får vacker färg. Salta och peppra.
  3. Lägg filéerna i en ugnsform. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter tills klar vätska sipprar ur när du skär i kycklingen med en vass kniv.
  4. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen.
  5. Fräs spenaten hastigt i lite olja och salta lätt. Servera kycklingen med mango chutneyn, spenat och fullkornsris.
  6. Mango chutney: Hetta upp lite olja och fräs mango, lök och vitlök lätt tillsammans med stjärnanis och chiliflagor utan att det tar färg.
  7. Häll i flytande honung och vinäger, låt det koka ihop ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept