Kycklingburgare

Kycklingburgare med tomat och sallad.

Kycklingfärs är ett toppenalternativ till köttfärs. Testa de här fina burgarna. Passar hela familjen.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 äggula
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • oliv- eller rapsolja till stekning

Currydressing

  • 1 dl amerikansk majonnäs
  • 1 dl mild naturell yoghurt
  • 2 tsk curry
  • 4 msk fint hackat äpple

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 3 dl finstrimlad isbergssallat
  • 1 stor tomat, skivad

Gör så här

  1. Blanda majonnäsen och yoghurten med curry och äpple. Låt stå och dra i kyl cirka 30 minuter innan servering.
  2. Burgare: Blanda färsen försiktigt med äggulan.
  3. Blanda i potatismjöl samt salt och peppar. Forma till fyra burgare. Låt de kärna vila i kyl 30 minuter om du har tid.
  4. Stek burgarna cirka 3 minuter på var sida i lite olja i en stekpanna.
  5. Servera burgarna med rostade hamburgerbröd, currydressing, sallat och tomat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept