Kycklingburgare
Kycklingfärs är ett toppenalternativ till köttfärs. Testa de här fina burgarna. Passar hela familjen.
4 st
45 min
Ingredienser
- 500 g kycklingfärs
- 1 äggula
- 2 msk potatismjöl
- 1 krm salt
- 2 krm nymald svartpeppar
- oliv- eller rapsolja till stekning
Currydressing
- 1 dl amerikansk majonnäs
- 1 dl mild naturell yoghurt
- 2 tsk curry
- 4 msk fint hackat äpple
Tillbehör
- 4 hamburgerbröd
- 3 dl finstrimlad isbergssallat
- 1 stor tomat, skivad
Gör så här
- Blanda majonnäsen och yoghurten med curry och äpple. Låt stå och dra i kyl cirka 30 minuter innan servering.
- Burgare: Blanda färsen försiktigt med äggulan.
- Blanda i potatismjöl samt salt och peppar. Forma till fyra burgare. Låt de kärna vila i kyl 30 minuter om du har tid.
- Stek burgarna cirka 3 minuter på var sida i lite olja i en stekpanna.
- Servera burgarna med rostade hamburgerbröd, currydressing, sallat och tomat.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept