Kyckling cacciatora
Oj, vilka smaker. Kycklingen får rejäl skjuts av oliver och rosmarin och passar utmärkt till pasta eller gryn. Enkel festmat för hela familjen.
4 st
95 min
Ingredienser
- 1 kg kycklingdelar med skinn och ben, t ex klubbor och ben
- 2 små vitlöksklyftor, skalade och grovhackade
- 4 stora kvistar rosmarin, grovhackad
- 1 litet knippe bladpersilja, grovhackad
- 1 sardellfilé, hackad
- 1 väl tvättad ekologisk citron, rivet skal
- oliv- eller rapsolja till stekning
- 3 msk tomatpuré
- 3 dl vitt torrt vin
- 2 lagerblad
- 2 dl oliver
- nymald svartpeppar efter smak
Till servering
- 300 g pappardelle-pasta
- stekta grönsaker, t ex brysselkål eller spenat
Gör så här
- Blanda hackad vitlök, rosmarin, persilja, sardell och citronskal och gnid in kycklingdelarna med kryddblandningen.
- Lägg det under plast i kylen i minst en halvtimme.
- Hetta upp en skvätt olja i en tjockbottnad gryta.
- Fräs kycklingdelarna runtom utan att de bränns vid.
- Blanda tomatpuré och vin, häll det i grytan och lägg i lagerblad.
- Låt det puttra i cirka 30-35 minuter under lock tills köttet är mört och lätt lossnar från benet. Lägg i oliverna och smaka av med peppar.
- Servera med nykokt pasta och mycket grönt.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept