Kyckling cacciatora

Kyckling cacciatora

Oj, vilka smaker. Kycklingen får rejäl skjuts av oliver och rosmarin och passar utmärkt till pasta eller gryn. Enkel festmat för hela familjen.

4 st
95 min

Ingredienser

  • 1 kg kycklingdelar med skinn och ben, t ex klubbor och ben
  • 2 små vitlöksklyftor, skalade och grovhackade
  • 4 stora kvistar rosmarin, grovhackad
  • 1 litet knippe bladpersilja, grovhackad
  • 1 sardellfilé, hackad
  • 1 väl tvättad ekologisk citron, rivet skal
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vitt torrt vin
  • 2 lagerblad
  • 2 dl oliver
  • nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • 300 g pappardelle-pasta
  • stekta grönsaker, t ex brysselkål eller spenat

Gör så här

  1. Blanda hackad vitlök, rosmarin, persilja, sardell och citronskal och gnid in kycklingdelarna med kryddblandningen.
  2. Lägg det under plast i kylen i minst en halvtimme.
  3. Hetta upp en skvätt olja i en tjockbottnad gryta.
  4. Fräs kycklingdelarna runtom utan att de bränns vid.
  5. Blanda tomatpuré och vin, häll det i grytan och lägg i lagerblad.
  6. Låt det puttra i cirka 30-35 minuter under lock tills köttet är mört och lätt lossnar från benet. Lägg i oliverna och smaka av med peppar.
  7. Servera med nykokt pasta och mycket grönt.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept