Krämig potatissallad med mycket grönt
En härlig potatissallad med mycket grönt passar både till kött och fisk. Perfekt till grillat i sommar.
4 st
25 min
Ingredienser
- 700 g potatis, kokt och delad
- 150 g salladsärtor
- 4 salladslökar, finstrimlade
- 1 knippe rädisor (125 g), tunt skivade
- 1 äpple, tunt skivat
- 1 liten påse babyspenat (60 g)
Dressing
- 3 msk majonnäs
- 3 msk mild yoghurt
- 2 msk grov sötstark senap
- 1 msk flytande honung
- 3 msk gräslök, hackad
- 1/2 msk lite salt och svartpeppar
Gör så här
- Förväll salladsärtorna i ett par minuter och spola av i kallt vatten.
- Rör samman ingredienserna till dressingen och blanda den med potatisen. Salta och peppra generöst.
- Vänd varsamt i grönsakerna, äpplet samt spenaten men spar lite av varje till dekoration.
- Lägg upp på ett vackert fat och toppa med de resterande grönsakerna.
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla receptVill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt