Krämig potatissallad med mycket grönt

Potatissallad och grönt i en skål.

En härlig potatissallad med mycket grönt passar både till kött och fisk. Perfekt till grillat i sommar.

4 st
25 min

Ingredienser

  • 700 g potatis, kokt och delad
  • 150 g salladsärtor
  • 4 salladslökar, finstrimlade
  • 1 knippe rädisor (125 g), tunt skivade
  • 1 äpple, tunt skivat
  • 1 liten påse babyspenat (60 g)
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar

Dressing

  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk mild yoghurt
  • 2 msk grov sötstark senap
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk gräslök, hackad
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Förväll salladsärtorna i ett par minuter och spola av i kallt vatten.
  2. Rör samman ingredienserna till dressingen och blanda den med potatisen. Salta och peppra generöst.
  3. Vänd varsamt i grönsakerna, äpplet samt spenaten men spar lite av varje till dekoration.
  4. Lägg upp på ett vackert fat och toppa med de resterande grönsakerna.

Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept