Körsbärsclafouti

Körsbärsclafouti

Clafouti är en fransk dessert som påminner om en ugnspannkaka med bär eller frukt. Servera lättvispad mellangrädde till. Gott efter soppa eller sallad.

4 st
40 min

Ingredienser

  • 300 g körsbär eller bigarråer, urkärnade
  • 2 dl lättmjölk
  • 4 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • olja till formen

Till servering

  • Lättvispad mellangrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnssäker form med olja.
  3. Vispa ihop mjölk och ägg i en skål.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa i det, lite i sänder.
  5. Häll smeten i formen och fördela körsbären i smeten.
  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter tills clafoutin stelnat.
  7. Serveras ljummen med lättvispad mellangrädde.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept