Körsbärsclafouti

Körsbärsclafouti

Clafouti är en fransk dessert som påminner om en ugnspannkaka med bär eller frukt. Servera lättvispad mellangrädde till. Gott efter soppa eller sallad.

4 st
40 min

Ingredienser

  • 300 g körsbär eller bigarråer, urkärnade
  • 2 dl lättmjölk
  • 4 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • olja till formen

Till servering

  • Lättvispad mellangrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnssäker form med olja.
  3. Vispa ihop mjölk och ägg i en skål.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa i det, lite i sänder.
  5. Häll smeten i formen och fördela körsbären i smeten.
  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter tills clafoutin stelnat.
  7. Serveras ljummen med lättvispad mellangrädde.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept