Kikärtspannkaka – socca

Pannkaka med grönt på.

Matig pannkaka med kiksärtsmjöl som du kan toppa med vad du vill. Passar utmärkt till lättare lunch eller som förrätt. En fransk specialitet från Nice.

4 st
85 min

Ingredienser

  • 2 ½ dl kikärtsmjöl
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • oliv- eller rapsolja till stekning

Förslag på toppingar

  • avokado, körbärstomater, lite lätt crème fraiche, hackad rödlök och rucola
  • keso, hackad rökt kalkon, tomater och rucola
  • rökt lax, lätt färskost, gräslök

Gör så här

  1. Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten och salt i en bunke till en klumpfri smet.
  2. Låt smeten svälla i kyl en timme.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek 4 tefatsstora pannkakor på hög medelvärme cirka 2 minuter på var sida.
  4. Servera med något av förslagen.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept