Kikärtspannkaka – socca
Matig pannkaka med kiksärtsmjöl som du kan toppa med vad du vill. Passar utmärkt till lättare lunch eller som förrätt. En fransk specialitet från Nice.
4 st
85 min
Ingredienser
- 2 ½ dl kikärtsmjöl
- 3 dl vatten
- ½ tsk salt
- oliv- eller rapsolja till stekning
Förslag på toppingar
- avokado, körbärstomater, lite lätt crème fraiche, hackad rödlök och rucola
- keso, hackad rökt kalkon, tomater och rucola
- rökt lax, lätt färskost, gräslök
Gör så här
- Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten och salt i en bunke till en klumpfri smet.
- Låt smeten svälla i kyl en timme.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek 4 tefatsstora pannkakor på hög medelvärme cirka 2 minuter på var sida.
- Servera med något av förslagen.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept