Kikärtspannkaka – socca

Pannkaka med grönt på.

Matig pannkaka med kiksärtsmjöl som du kan toppa med vad du vill. Passar utmärkt till lättare lunch eller som förrätt. En fransk specialitet från Nice.

4 st
85 min

Ingredienser

  • 2 ½ dl kikärtsmjöl
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • oliv- eller rapsolja till stekning

Förslag på toppingar

  • avokado, körbärstomater, lite lätt crème fraiche, hackad rödlök och rucola
  • keso, hackad rökt kalkon, tomater och rucola
  • rökt lax, lätt färskost, gräslök

Gör så här

  1. Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten och salt i en bunke till en klumpfri smet.
  2. Låt smeten svälla i kyl en timme.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek 4 tefatsstora pannkakor på hög medelvärme cirka 2 minuter på var sida.
  4. Servera med något av förslagen.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza gjord på knäckebröd, med fikon och valnötter bland annat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept