Kesosmörgås med tonfisk samt liten fruktsallad

Kesosmörgås med tonfisk samt liten fruktsallad i en skål.

Det här är en god frukost eller ett stadigare mellanmål. Bra att ha en röra i kylen som håller cirka 2 dagar.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 1 stort äpple, urkärnat och tunt skivat
  • 1 stor banan, skalad och skivad
  • 1 stor apelsin, skalad och skuren i bitar
  • 1 burk tonfisk i olja (185 g)
  • 2 dl Keso
  • ½ litet äpple, finhackat
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • osötat rågbröd

Till servering

  • skivade tomater
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till fruktsalladen och låt det stå och safta till sig ett litet tag. Lägg upp i små skålar.
  2. Blanda tonfisken med lite av oljan, keso, äpple och purjolök.
  3. Ställ fram röran i en skål och servera rågbröd till.
  4. Toppa med skivade tomater och peppar.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept