Kålpudding med kycklingfärs

Kålpudding med kycklingfärs

Prova en husmansklassiker på nytt sätt med kyckling. En smart allt-i-ett-rätt!

4 st
70 min

Ingredienser

  • 800 g vitkål, strimlad
  • 1 gul lök, skalad och strimlad
  • rapsolja till stekning
  • 2 msk sirap
  • ½ tsk salt
  • 2 dl kokt ris
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 ½ tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar

Till servering

  • kokt potatis
  • rårörda lingon
  • grönsallad med t ex blomkål och rårivna morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnssäker form som mäter ca 20 x 30 cm med lite rapsolja.
  3. Fräs kål och lök i lite rapsolja på medelvärme i omgångar i en stor stekpanna så det blir mjukt och får lite färg utan att det blir bränt.
  4. Ringla över sirap och salta, rör om. Ställ åt sidan.
  5. Blanda ris, färs, buljong och timjan. Salta och peppra.
  6. Lägg hälften av kålblandningen i formen.
  7. Lägg färsblandningen över och fördela resten av kålblandningen ovanpå.
  8. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.
  9. Servera med kokt potatis, lingon och grönsallad.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept