Kålpudding med kycklingfärs
Prova en husmansklassiker på nytt sätt med kyckling. En smart allt-i-ett-rätt!
4 st
70 min
Ingredienser
- 800 g vitkål, strimlad
- 1 gul lök, skalad och strimlad
- rapsolja till stekning
- 2 msk sirap
- ½ tsk salt
- 2 dl kokt ris
- 500 g kycklingfärs
- 2 dl kycklingbuljong
- 2 tsk torkad timjan
- 1 ½ tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar
Till servering
- kokt potatis
- rårörda lingon
- grönsallad med t ex blomkål och rårivna morötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en ugnssäker form som mäter ca 20 x 30 cm med lite rapsolja.
- Fräs kål och lök i lite rapsolja på medelvärme i omgångar i en stor stekpanna så det blir mjukt och får lite färg utan att det blir bränt.
- Ringla över sirap och salta, rör om. Ställ åt sidan.
- Blanda ris, färs, buljong och timjan. Salta och peppra.
- Lägg hälften av kålblandningen i formen.
- Lägg färsblandningen över och fördela resten av kålblandningen ovanpå.
- Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.
- Servera med kokt potatis, lingon och grönsallad.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept