Kalkonbiffar

Kalkonbiffar

Kalkonfärs är toppen till biffar. Med en härlig grönsaksröra till blir det mycket smaker. Självklart kan du använda kycklingfärs också.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 400 g kalkonfärs
  • 1 äggula
  • 2-3 msk potatismjöl
  • 3 msk rökig BBQ-sås
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 gula lökar, skalade och skivade
  • 1 röd paprika, urkärnad och strimlad
  • oliv- eller rapsolja till stekning

Till servering

  • ugnsrostad potatis
  • gröna grönsaker som t ex bladspenat, sojabönor

Gör så här

  1. Blanda färs, äggula, potatismjöl, BBQ-sås, salt och peppar i en bunke.
  2. Forma färsen till biffar och stek i olja i en stekpanna ca 5 minuter per sida.
  3. Stek lök och paprika i lite olja i en annan panna tills det mjuknar och får lite färg.
  4. Servera biffarna med löken och paprikan, ugnsrostad potatis och gröna grönsaker.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept