Julsallad

Julsallad

En frisk sallad som passar bra till all julmat men också under hela vintersäsongen då kål och citrus är i högsäsong.

6 st
20 min

Ingredienser

  • 250 g brysselkål, ansad och finstrimlad
  • 125 g svartkål, finstrimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 2 äpplen, tunna klyftor
  • 1 apelsin, klyftor, gärna hinnfria
  • 2 dl lingon

Dressing

  • ½ apelsin, saften
  • 1 tsk fransk senap
  • ½ dl rapsolja

Gör så här

  1. Blanda brysselkålen och svartkålen i en stor bunke och tillsätt rapsolja och salt.
  2. Krama med rena händer så det blir lite mjukt.
  3. Blanda i äpplen, apelsin och lingon.
  4. Vispa ihop dressingen och blanda i den.
  5. Lägg upp på ett stort vackert fat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept