Julsallad
En frisk sallad som passar bra till all julmat men också under hela vintersäsongen då kål och citrus är i högsäsong.
6 st
20 min
Ingredienser
- 250 g brysselkål, ansad och finstrimlad
- 125 g svartkål, finstrimlad
- 1 msk rapsolja
- 1 krm salt
- 2 äpplen, tunna klyftor
- 1 apelsin, klyftor, gärna hinnfria
- 2 dl lingon
Dressing
- ½ apelsin, saften
- 1 tsk fransk senap
- ½ dl rapsolja
Gör så här
- Blanda brysselkålen och svartkålen i en stor bunke och tillsätt rapsolja och salt.
- Krama med rena händer så det blir lite mjukt.
- Blanda i äpplen, apelsin och lingon.
- Vispa ihop dressingen och blanda i den.
- Lägg upp på ett stort vackert fat.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept