Julsallad

Julsallad

En frisk sallad som passar bra till all julmat men också under hela vintersäsongen då kål och citrus är i högsäsong.

6 st
20 min

Ingredienser

  • 250 g brysselkål, ansad och finstrimlad
  • 125 g svartkål, finstrimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 2 äpplen, tunna klyftor
  • 1 apelsin, klyftor, gärna hinnfria
  • 2 dl lingon

Dressing

  • ½ apelsin, saften
  • 1 tsk fransk senap
  • ½ dl rapsolja

Gör så här

  1. Blanda brysselkålen och svartkålen i en stor bunke och tillsätt rapsolja och salt.
  2. Krama med rena händer så det blir lite mjukt.
  3. Blanda i äpplen, apelsin och lingon.
  4. Vispa ihop dressingen och blanda i den.
  5. Lägg upp på ett stort vackert fat.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza gjord på knäckebröd, med fikon och valnötter bland annat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept