Tre sorters julgodis till glöggen

Tre sorters julgodis till glöggen

Här kommer tre lättgjorda naturligt söta glöggtillbehör med mycket smak. Passar givetvis till gottebordet på julafton också.

8 st
30 min

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 2 clementiner eller mandariner i klyftor
  • 16 dadlar
  • ½ tsk chiliflakes
  • 2 msk pistagemandlar, finhackade

Gör så här

  1. Bryt chokladen i en värmetålig skål av t ex metall som passar över en kastrull.
  2. Fyll kastrullen med lite vatten, inte så mycket att det nuddar skålen.
  3. Ställ skålen med chokladen i kastrullen.
  4. Koka upp vattnet och låt det sjuda medan du rör i chokladen tills den smält.
  5. Doppa citrusklyftorna i chokladen.
  6. Doppa hälften av dadlarna i chokladen och strö på ytterst lite chiliflakes.
  7. Doppa de resterande dadlarna i choklad och strö på de hackade pistagemandlarna.
  8. Lägga alltsammans på ett smörpapper tills chokladen stelnar.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept