Jordnötsmuffins

Sötsalta godsaker med fiberhavregryn som ger lite extra hälsosam effekt som alternativ till vanliga muffins. Gott som fika eller till afternoon tea.
12 st
35 min
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl fiberhavregryn
- 1 dl rostade jordnötter, grovhackade
- 2 ½ tsk bakpulver
- 1 dl strösocker
- 1 dl solrosolja
- 1 ägg
- 2 dl mjölk
Dekoration
- 2 msk rostade jordnötter, grovhackade
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda samman alla torra ingredienser.
- Rör i solrosoljan.
- Tillsätt ägg och mjölk. Arbeta raskt ihop till en smet.
- Ställ 12 pappersformar, gärna i en muffinsplåt. Klicka ut smeten i formarna och strö på resten av de hackade jordnötterna.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept