Jordgubbskräm

Jordgubbskräm

Passa på att göra kräm av sista jordgubbarna för säsongen. Perfekt till dessert, frukost eller mellanmål. Älskas av hela familjen!

4 st
20 min

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • 2-3 msk potatismjöl + lite vatten

Till servering

  • Lättmjölk
  • Fullkornsskorpor

Gör så här

  1. Rensa och skär jordgubbarna i fyra delar.
  2. Lägg dem i en vid kastrull och häll i vatten och socker.
  3. Låt sjuda cirka 5 minuter.
  4. Mixa snabbt, det behöver inte vara helt slätt.
  5. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll i. Rör om och låt det sjuda upp igen.
  6. Låt svalna och kyl sedan.
  7. Servera med lättmjölk och gärna en fullkornsskorpa.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept