Jordgubbskräm

Jordgubbskräm

Passa på att göra kräm av sista jordgubbarna för säsongen. Perfekt till dessert, frukost eller mellanmål. Älskas av hela familjen!

4 st
20 min

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • 2-3 msk potatismjöl + lite vatten

Till servering

  • Lättmjölk
  • Fullkornsskorpor

Gör så här

  1. Rensa och skär jordgubbarna i fyra delar.
  2. Lägg dem i en vid kastrull och häll i vatten och socker.
  3. Låt sjuda cirka 5 minuter.
  4. Mixa snabbt, det behöver inte vara helt slätt.
  5. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll i. Rör om och låt det sjuda upp igen.
  6. Låt svalna och kyl sedan.
  7. Servera med lättmjölk och gärna en fullkornsskorpa.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept