Jordgubbskräm
Passa på att göra kräm av sista jordgubbarna för säsongen. Perfekt till dessert, frukost eller mellanmål. Älskas av hela familjen!
4 st
20 min
Ingredienser
- 1 liter jordgubbar
- 1 dl vatten
- ½ dl strösocker
- 2-3 msk potatismjöl + lite vatten
Till servering
- Lättmjölk
- Fullkornsskorpor
Gör så här
- Rensa och skär jordgubbarna i fyra delar.
- Lägg dem i en vid kastrull och häll i vatten och socker.
- Låt sjuda cirka 5 minuter.
- Mixa snabbt, det behöver inte vara helt slätt.
- Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll i. Rör om och låt det sjuda upp igen.
- Låt svalna och kyl sedan.
- Servera med lättmjölk och gärna en fullkornsskorpa.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept