Jordgubb och rabarbersmulpaj

Jordgubbar och rabarber är som gjorda för varandra. Bjud den här goda pajen med en liten klick god vaniljglass. Perfekt som dessert eller fika.
4 st
45 min
Ingredienser
- 500 g Jordgubbar
- 300 g Rabarber
- 1,5 dl Rårörsocker
- 0,5 tsk Äkta vaniljpulver, alt 1 tsk vaniljsocker
- 3 msk Potatismjöl
Smuldeg
- 1,5 dl Havregryn
- 2 msk Vetemjöl
- 3/4 dl Kokos
- 3/4 dl Pumpafrö
- 1,5 msk Rårörsocker
- 2 msk Rapsolja
- 3/4 krm Salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform med olja.
- Skölj, ansa och dela jordgubbarna.
- Skär rabarbern i två centimeter breda bitar.
- Blanda det i en stor kastrull med sockret och vaniljpulvret och låt det koka ihop på svag värme utan lock cirka 10 minuter.
- Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Blanda i potatismjölet i kastrullen och låt det få ett uppkok. Dra av från värmen.
- Lägg allt i formen.
- Blanda alla ingredienser till smuldegen och strö över.
- Grädda cirka 12 minuter tills pajen får lite färg. Servera ljummen med en liten klick vaniljglass, gärna av tofu eller havre.
Till servering
Lite vaniljglass, gärna av tofu eller havre