Jordgubb och rabarbersmulpaj
Jordgubbar och rabarber är som gjorda för varandra. Bjud den här goda pajen med en liten klick god vaniljglass. Perfekt som dessert eller fika.
4 st
45 min
Ingredienser
- 500 g Jordgubbar
- 300 g Rabarber
- 1,5 dl Rårörsocker
- 0,5 tsk Äkta vaniljpulver, alt 1 tsk vaniljsocker
- 3 msk Potatismjöl
Smuldeg
- 1,5 dl Havregryn
- 2 msk Vetemjöl
- 3/4 dl Kokos
- 3/4 dl Pumpafrö
- 1,5 msk Rårörsocker
- 2 msk Rapsolja
- 3/4 krm Salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform med olja.
- Skölj, ansa och dela jordgubbarna.
- Skär rabarbern i två centimeter breda bitar.
- Blanda det i en stor kastrull med sockret och vaniljpulvret och låt det koka ihop på svag värme utan lock cirka 10 minuter.
- Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Blanda i potatismjölet i kastrullen och låt det få ett uppkok. Dra av från värmen.
- Lägg allt i formen.
- Blanda alla ingredienser till smuldegen och strö över.
- Grädda cirka 12 minuter tills pajen får lite färg. Servera ljummen med en liten klick vaniljglass, gärna av tofu eller havre.
Till servering
Lite vaniljglass, gärna av tofu eller havre
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept