Japansk kålpannkaka – okonomiyaki

Japansk kålpannkaka – okonomiyaki

Underbar ”pannkaks-omelett” fullspäckad med nyttig kål och morötter och toppad med ännu mer grönsaker. Den spännande såsen lyfter rätten ännu ett uns. Den här exotiska rätten är lättare än vad man tror att göra. Prova, du kommer att älska den!

4 st
45 min

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 100 g vitkål, finstrimlad
  • 1 stor morot, skalad och grovriven
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk salt
  • rapsolja till stekning

Okonomiyaki-sås

  • ½ dl majonnäs
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 msk ketchup
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk malen ingefära

Till servering

  • 60 g babyspenat
  • 1 morot, skalad och hyvlad på längden
  • 2 salladslökar, skivade
  • ½ kruka koriander
  • 1 lime, klyftad
  • gärna lite srirachasås eller annan hot sauce

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjöl och vatten i en bunke.
  2. Tillsätt det rivna samt ingefära och salt.
  3. Hetta upp lite olja i medelstor stekpanna och häll i smeten
  4. Stek pannkakan cirka 6 minuter på medelvärme, vänd den upp och ner på en tallrik eller ett stort lock och låt den glida ner i pannan igen med den stekta sidan upp.
  5. Stek ytterligare 5 minuter. Dra åt sidan.
  6. Vispa ihop ingredienserna till såsen och pensla lite på pannkakan och servera resten till.
  7. Toppa med hälften av spenaten, morot, salladslök och koriander. Bjud resten av spenaten, limeklyftor och srirachasås till.

Tips! Det är gott med lite finskuren chili till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept