Höstplåt med halloumi

Höstplåt med halloumi

En härlig plåt med sensommar-ingredienser serveras som en varm sallad med basilikadressing och ett gott bröd.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 500 g butternut-pumpa i grova tärningar (skalet kan vara kvar)
  • 500 g brysselkål, ansade och delade
  • 1 rödlök, skalad och klyftad
  • 250 g champinjoner, delade
  • 1 chili, urkärnad och hackad
  • 3 msk olivolja
  • 1 paket halloumi (200 g), grovriven
  • 2-3 msk valfria frön, t ex pumpakärnor
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar

Basilikadressing

  • 1 kruka basilika
  • 1 dl valfria frön, pumpa-, solros- eller melonkärnor
  • 1 tsk honung
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger, alt vitvinsvinäger
  • 1 krm salt

Till servering

  • rustikt bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg pumpatärningar, brysselkål, rödlöksklyftor, champinjoner och hackad chili på en stor plåt eller i en stor ugnssäker form och blanda runt med olivoljan.
  3. Salta lätt och peppra ordentligt.
  4. Strö över osten och valfria frön.
  5. Rosta i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter.
  6. Mixa alla ingredienser till basilikadressingen och servera med den och ett gott bröd.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept