Honungsglaserad brysselkål
Julbordet tas till en ny nivå med härliga gröna rätter. Prova den här goda ljumma brysselkålssalladen.
6 st
20 min
Ingredienser
- 500 g brysselkål, halverad rapsolja till stekning
- rapsolja till stekning
- 2 msk honung
- ½ granatäpple, kärnorna
- 1 dl valnötskärnor, grovt hackade
- 1 näve rucolablad
- 2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Gör så här
- Koka brysselkålen cirka 3 minuter och häll av i durkslag.
- Hetta upp oljan i en stor panna och bryn brysselkålen hastigt så den får lite färg.
- Rör i honungen och salta och peppra.
- Toppa med granatäpplekärnor, valnötter och rucola vid servering.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept