Honungsglaserad brysselkål

Brysselkål i en stekpanna.

Julbordet tas till en ny nivå med härliga gröna rätter. Prova den här goda ljumma brysselkålssalladen.

6 st
20 min

Ingredienser

  • 500 g brysselkål, halverad rapsolja till stekning
  • rapsolja till stekning
  • 2 msk honung
  • ½ granatäpple, kärnorna
  • 1 dl valnötskärnor, grovt hackade
  • 1 näve rucolablad
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Koka brysselkålen cirka 3 minuter och häll av i durkslag.
  2. Hetta upp oljan i en stor panna och bryn brysselkålen hastigt så den får lite färg.
  3. Rör i honungen och salta och peppra.
  4. Toppa med granatäpplekärnor, valnötter och rucola vid servering.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept