Honungsglaserad brysselkål

Brysselkål i en stekpanna.

Julbordet tas till en ny nivå med härliga gröna rätter. Prova den här goda ljumma brysselkålssalladen.

6 st
20 min

Ingredienser

  • 500 g brysselkål, halverad rapsolja till stekning
  • rapsolja till stekning
  • 2 msk honung
  • ½ granatäpple, kärnorna
  • 1 dl valnötskärnor, grovt hackade
  • 1 näve rucolablad
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Koka brysselkålen cirka 3 minuter och häll av i durkslag.
  2. Hetta upp oljan i en stor panna och bryn brysselkålen hastigt så den får lite färg.
  3. Rör i honungen och salta och peppra.
  4. Toppa med granatäpplekärnor, valnötter och rucola vid servering.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept