Halloumistroganoff
Så smart och gott med krispig halloumi i stroganoffen som vegetariskt alternativ. Bjud en härlig sallad med grova grönsaker till. Hela familjen jublar!
4 st
45 min
Ingredienser
- 1 gul lök, skalad och hackad
- 1 stor röd paprika, urkärnad och hackad
- raps- eller olivolja till stekning
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk fransk senap
- 1 förp 400 g finkrossade tomater
- 1 förp 2 ½ dl växtbaserad gräddalternativ, t ex av havre
- 1 dl röda torkade linser
- ev lite vatten till spädning
- 1 kruka dill (kan uteslutas)
- ½ tsk lite salt och nymald svartpeppar efter smak
- 1 förp halloumi (250 g)
Till servering
- fullkornsris
- stor sallad, gärna med grova grönsaker, t ex morot, kål
Gör så här
- Stek lök och paprika mjukt i olja utan att det blir bränt i en stor vid panna.
- Lägg i tomatpuré och senap och låt det fräsa med ½ minut.
- Häll i krossad tomat, växtbaserad gräddalternativ och linser och låt det sjuda i 15-20 minuter tills linserna är mjuka men inte lösa. Späd med lite vatten om det blir för tjockt. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka hälften av dillen och rör ner i pannan.
- Tärna och stek halloumin krispig i lite olja i en annan panna.
- Toppa stroganoffen med halloumin och klipp över resten av dillen.
- Bjud kokt fullkornsris och en härlig sallad till.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept