Halloumistroganoff

Halloumistroganoff

Så smart och gott med krispig halloumi i stroganoffen som vegetariskt alternativ. Bjud en härlig sallad med grova grönsaker till. Hela familjen jublar!

4 st
45 min

Ingredienser

  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 1 stor röd paprika, urkärnad och hackad
  • raps- eller olivolja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk fransk senap
  • 1 förp 400 g finkrossade tomater
  • 1 förp 2 ½ dl växtbaserad gräddalternativ, t ex av havre
  • 1 dl röda torkade linser
  • ev lite vatten till spädning
  • 1 kruka dill (kan uteslutas)
  • ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
  • 1 förp halloumi (250 g)

Till servering

  • fullkornsris
  • stor sallad, gärna med grova grönsaker, t ex morot, kål

Gör så här

  1. Stek lök och paprika mjukt i olja utan att det blir bränt i en stor vid panna.
  2. Lägg i tomatpuré och senap och låt det fräsa med ½ minut.
  3. Häll i krossad tomat, växtbaserad gräddalternativ och linser och låt det sjuda i 15-20 minuter tills linserna är mjuka men inte lösa. Späd med lite vatten om det blir för tjockt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka hälften av dillen och rör ner i pannan.
  5. Tärna och stek halloumin krispig i lite olja i en annan panna.
  6. Toppa stroganoffen med halloumin och klipp över resten av dillen.
  7. Bjud kokt fullkornsris och en härlig sallad till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept