Grötplättar av havregrynsgröt med rårörda frysta bär

Plättar på en plåt.

Släng inte gröt om du har över utan gör goda plättar på dem istället. God helgfrukost eller mellanmål.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 2 dl havregryn, gärna fiberhavregryn
  • 4 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • rapsolja till stekning

Till servering

  • 250 g frysta bär, till exempel björnbär, hallon, blåbär
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl cottage cheese

Gör så här

  1. Tina bären och rör ihop dem med sockret.
  2. Koka havregryn, vatten och salt 3-4 minuter till en gröt och låt kallna om du inte har överbliven gröt.
  3. Vispa i äggen och stek små plättar i olja.
  4. Servera med de rårörda bären och keson.

Tips!

Du kan gärna smaksätta gröten med kanel, kardemumma eller vaniljpulver om du vill.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept