Grötplättar av havregrynsgröt med rårörda frysta bär
Släng inte gröt om du har över utan gör goda plättar på dem istället. God helgfrukost eller mellanmål.
4 st
20 min
Ingredienser
- 2 dl havregryn, gärna fiberhavregryn
- 4 dl vatten
- 1 krm salt
- 2 ägg
- rapsolja till stekning
Till servering
- 250 g frysta bär, till exempel björnbär, hallon, blåbär
- 2 msk strösocker
- 2 dl cottage cheese
Gör så här
- Tina bären och rör ihop dem med sockret.
- Koka havregryn, vatten och salt 3-4 minuter till en gröt och låt kallna om du inte har överbliven gröt.
- Vispa i äggen och stek små plättar i olja.
- Servera med de rårörda bären och keson.
Tips!
Du kan gärna smaksätta gröten med kanel, kardemumma eller vaniljpulver om du vill.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept