Gröt med banan och jordnötssmör

Gröt med banan och jordnötssmör

Mättande gröt som även kan ätas som lättlunch. Gott och hälsosamt att blanda upp de klassiska havregrynen med råggryn.

4 st
5 min

Ingredienser

  • 2 dl havregryn, gärna fiberhavregryn
  • 2 dl råggryn
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk kardemummafrön, lätt mortlade
  • ½ tsk salt
  • 2 bananer, skalade och skivade
  • 2 msk osötat jordnötssmör av bra kvalitet
  • 2 dl blåbär

Till servering

  • mini- eller lättmjölk alt växtbaserat alternativ

Gör så här

  1. Blanda gryn, vatten, kardemumma och salt i en kastrull.
  2. Lägg i bananskivorna och låt det sjuda cirka 5-6 minuter på låg värme under omrörning.
  3. Servera med en klick jordnötssmör och mycket blåbär samt ditt val av mjölk eller växtbaserat alternativ.

Råg är mer fiberrikt än vete, har lågt glykemiskt index, ger lång mättnad och innehåller mycket vitaminer och mineraler.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept