Grönkålssoppa med vita bönor och smakrik korv

Grönkålssoppa i en skål.

En riktigt mättande soppa. Perfekt nu i grönkålstider. Korven går att byta ut mot vegetariskt alternativ.

4 st
40 min

Ingredienser

  • 1 liten gul lök, skalad och hackad
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 160 g (ca 2 liter) strimlad färsk grönkål
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 1 burk vita bönor (380 g), sköljda
  • 1 tsk rivet citronskal (ekologisk)
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

Tillbehör

  • 2 smakrika korvar med ca hälften grönsaker
  • 4 msk färskriven parmesanost
  • ev. lite olikolja

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lökhacket samt chilin lätt utan att det tar färg.
  2. Häll i vinet och låt det koka ett par minuter på hög värme utan lock.
  3. Tillsätt grönkålen och rör om. Låt den fräsa med ett par minuter.
  4. Häll i buljongen och låt det sjuda utan lock i 10 minuter.
  5. Tillsätt hälften av bönorna och mixa soppan slät. Smaksätt med salt, peppar och rivet citronskal.
  6. Lägg i resten av bönorna och hetta upp. Skär korven i sneda skivor och stek dem sakta på svag värme i sitt eget fett i en stekpanna.
  7. Servera soppan med korvskivor och riven parmesan. Droppa gärna i lite god olivolja.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept