Grönkålssallad med äpple

Sallad med äpple på ett fat.

Perfekt tillbehör till julmaten. Sallad med både grönkål, äpple, mandel och ädelost.

4 st
25 min

Ingredienser

  • 150 g färska grönkålsblad, mittsträngen bortskuren och bladen grovt strimlade
  • 1 äpple, delad, urkärnad och tunt skivad
  • 75 g mager ädelost
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • nymald svartpeppar efter smak

Honungsrostade mandlar

  • 50 g sötmandlar, skållade
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 1 krm malen kanel
  • ½ krm salt

Dekoration

  • ½ dl lingon

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten och blanchera de strimlade bladen några sekunder.
  2. Lägg dem i ett durkslag och spola iskallt vatten över. Låt rinna av och krama sedan ur allt överflödigt vatten.
  3. Lägg grönkålen på ett stort fint fat. Lägg på äppelskivorna.
  4. Vispa ihop olivolja och balsamvinäger och häll över salladen, blanda om.
  5. Smula över ädelosten och dekorera med lingonen.
  6. Stek mandlarna hastigt i oljan och rör i honungen. Pudra över kanel och salt.
  7. Strö mandlarna över salladen.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept