Grön ”scramble”
Perfekt helgbrunch, lunch eller snabblagad middag. Ta vad du har i kylen och sväng ihop en snabblagad ”scramble”, alltså äggröra. Om du har lite rökt fisk hemma så passar det till.
4 st
20 min
Ingredienser
- 1 gul lök, skalad och skivad
- 2 kokta potatisar, skalade och tärnade
- 1 morot, skalad och grovriven
- 1 paprika, tärnad
- 50 g babyspenat
- 6 ägg
- 2 dl lättmjölk
- oliv- eller rapsolja till stekning
- 2 krm Lite salt och 2 krm nymald svartpeppar
Till servering
- rostat grovt bröd
- vegetabiliskt matfett
Gör så här
- Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och fräs först löken så den blir mjuk. Ta upp och lägg åt sidan.
- Stek sedan potatisen i lite mer olja tillsammans med morot och paprika tills det får lite färg.
- Lägg i löken och spenaten och blanda och låt spenaten mjukna.
- Vispa ihop ägg och lättmjölk i en bunke. Salta och peppra.
- Häll det i pannan, sänk värmen och rör om hastigt tills äggen stelnar till en ”scramble”.
- Bjud rostat bröd till.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept