Grön ”scramble”

grön scramble i en kastrull

Perfekt helgbrunch, lunch eller snabblagad middag. Ta vad du har i kylen och sväng ihop en snabblagad ”scramble”, alltså äggröra. Om du har lite rökt fisk hemma så passar det till.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 1 gul lök, skalad och skivad
  • 2 kokta potatisar, skalade och tärnade
  • 1 morot, skalad och grovriven
  • 1 paprika, tärnad
  • 50 g babyspenat
  • 6 ägg
  • 2 dl lättmjölk
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • 2 krm salt och 2 krm nymald svartpeppar

Till servering

  • rostat grovt bröd
  • vegetabiliskt matfett

Gör så här

  1. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och fräs först löken så den blir mjuk. Ta upp och lägg åt sidan.
  2. Stek sedan potatisen i lite mer olja tillsammans med morot och paprika tills det får lite färg.
  3. Lägg i löken och spenaten och blanda och låt spenaten mjukna.
  4. Vispa ihop ägg och lättmjölk i en bunke. Salta och peppra.
  5. Häll det i pannan, sänk värmen och rör om hastigt tills äggen stelnar till en ”scramble”.
  6. Bjud rostat bröd till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept