Grillade tunna kycklingfiléer med tonfisksås
Det här är en variant på vitello tonnato som är en italiensk klassiker. Här har vi valt tunn kycklingfilé. Perfekt att grilla snabbt. Tonfisken ger en fin sälta och du kan skippa extra salt helt.
4 st
35 min
Ingredienser
- 1 paket tunt skivade kycklingfiléer, (ca 650 g)
- Olivolja till pensling
- 1/2 tsk lite salt och nymalen svartpeppar
Tonfisksås
- 1 burk tonfisk i olja, (200 g)
- 3 sardellfiléer
- 2 msk kapris
- 3 äggulor
- 1 msk pressad citronsaft
- 2 msk olivolja
- 2 msk kycklingbuljong, kall
- Nymald svartpeppar
Till servering
- 1 citron, delad
- 150 g haricots verts, lättkokta
- 3 polka- och gulbetor, skalade och tunt skivade
- 60 g rucola
Gör så här
- Pensla kycklingen med lite olivolja och grilla den 1-2 minuter på varje sida. Krydda med lite salt och peppar.
- Grilla citronen med snittsidan ner och bjud den till. Det är gott att klämma över saften på kycklingen.
- Bjud kycklingen med såsen, citronen och massor med fina grönsaker till.
- Gör såsen genom att lägga tonfisk med oljan, sardellerna och kaprisen i en mixer eller använd stavmixer.
- Mixa slätt medan du tillsätter äggulor och citronsaft.
- Häll i olivoljan, först droppvis sedan i en tunn stråle medan du mixar.
- Späd med buljongen till en slät konsistens. Smaka av med peppar.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept