Grillade tunna kycklingfiléer med sparrissallad samt tzatziki

Kycklingfiléer på ett fat.

Det är grillsäsong så testa de här snabblagade kycklingfiléerna. De finns tunna att köpa som går fort att göra. Du kan också steka dem. Hur du än gör så är det gott med den saftiga gröna salladen och tzatziki till.

4 st
35 min

Ingredienser

  • 1 paket (600 g) paket tunt skivad kycklingfilé
  • Olivolja
  • 1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Ruccola- och kaprissås

  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl mild naturell yoghurt
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 sardellfiléer
  • Rivet skal från 1 ekologisk citron
  • 1 påse (65 g) ruccola, spar lite till dekoration
  • ½ kruka basilika
  • 1 msk kapris
  • nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • 1 knippe (250 g) grön sparris
  • 1 citron
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
  • Gott bröd eller kokt färskpotatis

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till såsen i en matberedare eller använd stavmixer och mixa till en slät sås.
  2. Pensla kycklingfiléerna med olja och salta och peppra. Grilla dem ett par minuter på var sida. Håll kycklingfiléerna varma.
  3. Bryt av den nedersta torra delen på sparrisen och släng den. Pensla sparrisen med lite olja och grilla den runtom cirka 5 minuter. Salta och peppra lätt.
  4. Dela citronen och grilla den med snittytan ner ett par minuter.
  5. Lägg upp kycklingen på ett fat, skeda över lite av såsen och garnera med resten av rucolan. Servera med sparris, citronhalvor och återstående sås.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept