Grillade tunna kycklingfiléer med sparrissallad och tzatziki
Det är grillsäsong så testa de här snabblagade kycklingfiléerna. De finns tunna att köpa som går fort att göra. Du kan också steka dem. Hur du än gör så är det gott med den saftiga gröna salladen och tzatziki till.
4 st
45 min
Ingredienser
- 1 förpackning tunt skurna kycklingfiléer (ca 1 kg)
- Oliv- eller rapsolja till stekning
- 2 tsk torkad timjan
- lite salt och nymald svartpeppar
Sparrissallad med vinegrette
- 1 knippe grön sparris, skuren i bitar (nedre biten på stjälken bortskuren)
- 2 avokado, skalad, urkärnad och i klyftor
- 1 förpackning frysta edamamebönor, tinade (250 g)
- 1 liten påse salladsblandning (ca 60 g)
- 2 msk pumpafrö
- ½ tsk fransk senap
- 1 msk pressad citron eller vitvinsvinäger
- 1 liten riven vitlöksklyfta
- ½ dl olivolja
Tzatziki
- 1 gurka, grovriven och urkramad i ren kökshandduk
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 msk olivolja
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Börja med salladen. Stek eller förväll sparrisbitarna cirka 2 minuter.
- Låt svalna och blanda ihop alla ingredienser till salladen utom pumpafrö.
- Vispa ihop vinägretten och häll över. Toppa med pumpafrön.
- Blanda ingredienserna till tzatzikin.
- Grilla eller stek de tunna kycklingfiléerna hastigt enligt anvisning på förpackningen och krydda med timjan, salt och peppar. Servera genast med sallad och tzatziki.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept