Grillade grönsaker, grillat kött och oregano-olja
Låt mustiga grönsaker ta mest plats på tallriken och bjud bara lite kött till. Grillat när det är som godast!
4 st
50 min
Ingredienser
- 2 paprikor, urkärnade och klyftade
- 1 zucchini, skuren i ½ cm tjocka skivor på längden
- 1 aubergine, skuren i ½ cm tjocka skivor på längden
- 300 g magert kött, t ex biff, flankstek, fläskytterfilé
- raps- eller olivolja till pensling
- ½ tsk lite salt och nymald svartpeppar efter smak
Oregano-olja
- 2 dl olivolja
- 1 ekologisk citron, rivet skal och pressad saft
- 1 kruka färsk oregano, hackad
Till servering
- färskpotatis, kokt eller rostad eller gott bröd
Gör så här
- Pensla grönsakerna med olja och grilla dem så de får fina ränder.
- Salta och peppra lätt.
- Grilla köttet så som du vill ha det. Salta och peppra.
- Rör ihop oregano-oljan.
- Skär upp köttet i tunna skivor och servera med grönsakerna och oregano-oljan. Bjud potatis eller bröd till.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept