Grillade grönsaker, grillat kött och oregano-olja

Grillade grönsaker på en tallrik.

Låt mustiga grönsaker ta mest plats på tallriken och bjud bara lite kött till. Grillat när det är som godast!

4 st
50 min

Ingredienser

  • 2 paprikor, urkärnade och klyftade
  • 1 zucchini, skuren i ½ cm tjocka skivor på längden
  • 1 aubergine, skuren i ½ cm tjocka skivor på längden
  • 300 g magert kött, t ex biff, flankstek, fläskytterfilé
  • Raps- eller olivolja till pensling
  • ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Oregano-olja

  • 2 dl olivolja
  • 1 ekologisk citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 kruka färsk oregano, hackad

Till servering

  • Färskpotatis, kokt eller rostad eller gott bröd

Gör så här

  1. Pensla grönsakerna med olja och grilla dem så de får fina ränder.
  2. Salta och peppra lätt.
  3. Grilla köttet så som du vill ha det. Salta och peppra.
  4. Rör ihop oregano-oljan.
  5. Skär upp köttet i tunna skivor och servera med grönsakerna och oregano-oljan. Bjud potatis eller bröd till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept